HTML

glutén? kizárt dolog...

Gluténmentes receptek, hírek a Zala megyei egyesület életéből, ötletek, érdekességek lisztérzékenyeknek...

Rovatok

Friss topikok

Facebook

Fánkok, desszerttel

2008.08.04. 16:18 nukuliszt

Hozzávalók:

20 db fánkhoz: 5 dkg rizsliszt, 5 dkg gluténmentes sachär mix b liszt, 10 dkg zsír, 6 tojás, 7 dl laktózmentes tej, 3 evőkanál gluténmentes vaníliás pudingpor. Desszert: 4 alma, 2 banán, 2 tojás, 3 ek méz, kukoricakeményítő, 1 ek pattogatott amaránt mag.

Igaz, az alapanyag rendkívül drága, mivel egy kiló liszt 1400 forintba kerül. Ennél már csak a készételek ára sokkolóbb, ezért biztos sokan örömmel fogadják, hogy a most következő sütemény alig 400 forintból kihozható.

Húsz darab képviselőfánkhoz 13 evőkanál vizet merünk magasabb falú lábosba, 10 deka zsírt teszünk hozzá, felforraljuk. Ekkor hozzáadunk 5 deka sachär mix b gluténmentes lisztet (ez esetben sajnos fontos a fajta) plusz 5 deka rizslisztet, és jól összekeverjük. Ez után 4 tojást egyenként hozzáadva jó alaposan összemixeljük. Krémszerű masszát kapunk. Ebből kis labdacsokat teszünk a sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsibe, sok helyet hagyva nekik egymás mellett. Forró sütőben negyedóráig sütjük, utána mérsékeljük a hőfokot, és további 10 percig szinte már csak szárítjuk őket.

A bele való krémhez 2 tojás sárgáját habosra keverünk ízlés szerint cukorral, hozzáadunk 3 evőkanál gluténmentes vanília ízű pudingport és egy kevés tejet. 2 tojásfehérjét egy csipet sóval és 1 kanál cukorral kemény habbá verünk. Hét deciliter laktózmentes tejet felforralunk (felét helyettesíthetjük vízzel), beleöntjük a tojással elkevert pudingport, miután besűrűsödött, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét. A levágott tetejű fánkocskákat ezzel a finom krémmel töltjük meg. Mivel a tészta semleges ízű, bármilyen más tölteléket használhatunk hozzá, akár húspástétomot is.

Desszertként sült gyümölcsöt készítünk. Négy almát, két banánt héjatlanul felkockázunk. Beletesszük az egy evőkanál pattogatott amaránt maggal összekevert és felvert két tojásba, majd kukoricakeményítőbe forgatjuk. Aranyló színűre sütjük olajban. Rátétnek olajos magvakat, mazsolát szórunk rá. Ehhez cukrot vagy mézet karamellizálunk, amibe mogyorót, diót, mandulát, mazsolát keverünk, és ráöntjük a gyümölcsre.

Forrás: ZH Konyhája

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs recept fánk desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://nukuliszt.blog.hu/api/trackback/id/tr5600170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.