HTML

glutén? kizárt dolog...

Gluténmentes receptek, hírek a Zala megyei egyesület életéből, ötletek, érdekességek lisztérzékenyeknek...

Rovatok

Friss topikok

Facebook

Új sütirecept

2009.07.07. 20:58 nukuliszt

Minek nevezzelek?

 

Hozzávalók:

Piskóta tekercshez:

4 db tojás

4 evőkanál kristálycukor

5 evőkanál kukorica liszt

2 evőkanál étolaj

 

Krém:

4 dcl tej

1 zacskó vanillia izű pudingpor

ízlés szerint cukor

idény jellegű gyümőlcs ( pár db)

karamellizáláshoz 3 evőkanál kristálycukor

 

Elkészítés:

A 4 db tojást a 4 evőkanál cukorral egy csipet sóval, fehéredésig keverjük ( lehetőleg robotgéppel és nem kell különválasztani a  tojás fehérjéket a sárgájától)

Miután ezzel elkészültünk:

Beletesszük a 2 evőkanál olajat, elkeverjük, majd a kukorica lisztet is hozzáadjuk.

Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütő papírral, belesimítjuk a masszát és kb. 15 percig sütjük.

Miután kivettük a sütőből a sütőpapir segítségével, még melegen összetekerjük.

Megkenjük gyümölcsízzel és felszeleteljük, majd egy tálat körbe rakunk a felszeletelt tekercsekkel, a tál aljára is teszünk.

A pudingporból elkészítjük a krémet és egy réteget rákenünk a lerakott tekercsekre.

3 kanál cukrot karamellizálunk, pár percre beletesszük a feldarabólt gyümőlcsöt, majd a pudingkrémre rakosgatjuk. ( a visszamaradt karamellt nyugodtan ráönthetjük).A megmaradt pudingot is rákenjük, majd a piskóta tekercsekkel lezárjuk.

kb. 3 órára hűtőbe tesszük, ha megdermedt a puding,tányérra borítjuk és diszitjük!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nukuliszt.blog.hu/api/trackback/id/tr191232813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása