Minek nevezzelek?
Hozzávalók:
Piskóta tekercshez:
4 db tojás
4 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál kukorica liszt
2 evőkanál étolaj
Krém:
4 dcl tej
1 zacskó vanillia izű pudingpor
ízlés szerint cukor
idény jellegű gyümőlcs ( pár db)
karamellizáláshoz 3 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A 4 db tojást a 4 evőkanál cukorral egy csipet sóval, fehéredésig keverjük ( lehetőleg robotgéppel és nem kell különválasztani a tojás fehérjéket a sárgájától)
Miután ezzel elkészültünk:
Beletesszük a 2 evőkanál olajat, elkeverjük, majd a kukorica lisztet is hozzáadjuk.
Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütő papírral, belesimítjuk a masszát és kb. 15 percig sütjük.
Miután kivettük a sütőből a sütőpapir segítségével, még melegen összetekerjük.
Megkenjük gyümölcsízzel és felszeleteljük, majd egy tálat körbe rakunk a felszeletelt tekercsekkel, a tál aljára is teszünk.
A pudingporból elkészítjük a krémet és egy réteget rákenünk a lerakott tekercsekre.
3 kanál cukrot karamellizálunk, pár percre beletesszük a feldarabólt gyümőlcsöt, majd a pudingkrémre rakosgatjuk. ( a visszamaradt karamellt nyugodtan ráönthetjük).A megmaradt pudingot is rákenjük, majd a piskóta tekercsekkel lezárjuk.
kb. 3 órára hűtőbe tesszük, ha megdermedt a puding,tányérra borítjuk és diszitjük!