HTML

glutén? kizárt dolog...

Gluténmentes receptek, hírek a Zala megyei egyesület életéből, ötletek, érdekességek lisztérzékenyeknek...

Rovatok

Friss topikok

Facebook

Kettős győzelem a jótékonysági gálán

2009.09.09. 08:15 nukuliszt

Javában készül az új bajnoki idényre Zalaegerszeg két NB I-es kosárlabdacsapata, a ZTE NKK és ZTE KK. A felkészülés sorába még az is belefért, hogy edzőmérkőzés keretében segítséget nyújtsanak a Lisztérzékenyek Zala Megyei Egyesületének.

Az egyesület vezetése a ZTE férfi csapatát kereste meg, a klub vezetése hajlott a dologra, s a kezdeményezéshez szívesen csatlakoztak a hölgyek is. Nos a kezdeményezés nem volt hiábavaló, a két edzőmérkőzést követően 104 500 forint gyűlt össze, amelyből további szűréseket végezhet az alapítvány a gyerekek körében. Egy vizsgálat 2100 forintba kerül.

Elsőként a ZTE NKK női együttese lépett pályára, a Szolnok NKK ellen. Az egerszegiek remek hajrájuk eredményeként megérdemelten nyertek 71-65-re. Jól mutatkozott be a ZTE NKK új centere, Irina Crasnoscioc, aki amellett hogy sok lepattanót szerzett, 22 pontot dobott.

img_6710am.jpg

- A találkozó jól szolgálta felkészülésünket a bajnokságra - hangoztatta Török Róbert, a ZTE NKK technikai vezetője. – A két csapat végig fej-fej mellett halad, de a hajrá a miénk volt. A győzelem mellett annak is örülünk, hogy segíthettünk a lisztérzékeny gyerekeken.

A hölgyek utána a fiúk léptek pályára. Kámán Tamásék az osztrák Güssing első osztályú együttesével mérkőztek meg. Az egerszegiek végig irányították a játékot, és biztos győzelmet arattak a rendes játékidőben (85-68). A plusz öt perc ráadás után az eredmény 93-78-ra módosult. A csapatban továbbra sem szerepelt Kyle Wilson, akinek sérülése makacsnak bizonyul.

img_6739bm.jpg

- Nem akartunk kockáztatni, de a hétvégi körmendi tornán talán már pályára léphet az amerikai játékos. Szeretnénk a menedzserénél elérni, hogy próbaideje 2 héttel meghosszabbodjon – mondta Bodrogi Csaba szakmai igazgató. - Az osztrák középcsapatnak számító Güssing jó edzőpartnernek bizonyult, főleg fizikális téren voltak erősek. Biztos győzelmünk ennek ellenére nem forgott veszélyben.

Fotó: Borda Menyhért

Forrás: ZalaSport


Egyesületünk ezúton is szeretné megköszönni a ZTE csapatainak az általuk nyújtott segítséget, támogatást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nukuliszt.blog.hu/api/trackback/id/tr881370297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása