Máktorta
Hozzávalók: 200g vaj vagy margarin (ráma), 150g cukor, 1 tasak Oetker vanilliás cukor, 6 tojás, 1 teáskanál sütőpor, 150g őrölt mák, 70g darált dió vagy mandula, 1 csapott teáskanál fahéj, lekvár
Elkészítése: Vajat a cukorral , vanilliás cukorral, és a tojások sárgájával habosra keverjük. Az őrölt mákot összekeverjük a sütőporral és a vajhoz adjuk. A mandulát vagy a diót és fahéjat (kihagyható) is hozzáadjuk. Belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott lisztezett tortaformába (24 cm) öntjük. Miután kihűlt a tésztát ketté vágjuk, az alsó lapor megkenjük lekvárral. Tejszínhabbal vagy porcukorral díszítjük.
Sütési idő 60-70 perc
Sütési hőmérséklet:
Elektromos sütő: 150 C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: 130C (előmelegítve)
Gáz: 2 fokozat (előmelegítve)